بیشتر ما میدانیم دنیایی که اژدها و تکشاخ و جن و پری داشته باشد جای خیلی بهتری است. آیا می توانیم خیال و واقعیت را با تکنولوژی گرد هم آوریم؟ اینجا خانهی جادوگران، نینجاها، جدایها، پانکهای هنرمند، یاغیها، انسانها، روباتها، گیاهخواران، رویاپردازان، نابغههای دیوانه و هواداران گندالف است.
کمپانی «مجیک لیپ» سهشنبه صبح اعلام کرد که گوگل ۵۴۲ میلیون دلار در این تکنولوژی نوپای فلوریدایی سرمایهگذاری کرده. مجیک لیپ، شرکت رمزآلودی است که خود را سازندهی اینترفیسها و نرمافزارهای نوین «human computing» معرفی میکند و در حال ساخت نوعی واقعیت افزودهی پیشرفته است که نام آن را واقعیت سینمایی گذاشته و فکر میکند تجربهی این فنآوری سه بعدی از هر چه تا به حال ساخته شده واقعیتر باشد.کمپانی مجیک لیپ عمداً در مورد این تکنولوژی سکوت کرده و کسی چیز زیادی در مورد آن نمیداند. اما به نظر میرسد ایدهی کلی به این صورت است که به جای خلق یک دنیای مجازی جدا از دنیای واقعی – مثل هدسِتهای Oculus Rift – مجیک لیپ با استفاده از مجموعهای از سختافزار و نرمافزارهای اختصاصی «مجسمههایی سه بعدی از نور» را به دنیای اطراف ما می آورد.تامس تول، مدیرعامل Legendary دربارهی مجیک لیپ گفته: «این تکنولوژی انقدر خفنه که باورم نمیشه. یکی از معدود چیزهاییه که در عمرم تجربه کردم و بعدش گفتم که خب، آینده از اینجا شروع میشه».
ویدئوی فیل کوچکی که انگار کف دست یک نفر شناور است، در وبسایت این کمپانی تصویر چیزیست که در سر سازندگان این تکنولوژی میگذرد:
رونی ابوویتز، مؤسس این کمپانی می گوید که میخواهد مجیک لیپ از نظراتی که در مورد واقعیت مجازی یا واقعیتهای پیشرفته وجود دارد جدا باشد، او این تکنولوژی را راه تازهای برای ارتباط افراد با کامپیوترها میداند. مجیک لیپ تصاویری با رزولوشن بسیار بالا را – احتمالاً با کمک یک عینک – در جهان پیش روی شما به تصویر میکشد و ابوویتز امیدوار است این تکنولوژی نه فقط در بازیها، بلکه در زندگی روزمره و حتی در زمینه ی آموزش کاربرد پیدا کند.
ابوویتز گفته که اگر این پروژه را با سفر به فضا مقایسه کنیم، الان در مرحلهی به فضا فرستادن آپولو هستیم، یعنی از بخش تئوری اطمینان داریم و الان در مرحلهی توسعه و روانه کردن آن به بازاریم. او تاریخ مشخصی را برای ارائه معین نمیکند و میگوید دلش میخواهد زمان رونمایی از این تکنولوژی «حس بازگشت به کودکی» را در خود داشته باشد.مجیک لیپ با Weta Workshop که ساخت جلوههای ویژهی فیلمهایی مانند هابیت و ارباب حلقهها را انجام داده همکاری می کند. یکی از پروژههای مشترک مجیک لیپ و وتا، اپلیکیشنی به نام «ساعت آبی» بود که کاربر در آن با یک واقعیت پیشرفته به نام Speakbot ارتباط برقرار میکرد. ابوویتز میگوید ساعت آبی تنها پروژهای برای منحرف کردن اذهان از پروژهی اصلی کمپانی بود.
مجیک لیپ دارای تعدادی اختراعات انحصاری هم هست: یک دستکش لمسی برای ارتباط میان فرد و کامپیوتر، یک نمایشگر دارای Scanning fiber با رزولوشن بسیار بالا، سیستمی که به یک نفر یا بیشتر اجازهی ارتباط با محیط واقعیت پیشرفته را می دهد و همچنین دستگاهی برای دید که روی سر قرار میگیرد: اصلیترین هدف مجیک لیپ این است که تکنولوژی نسبت به دیگر دستگاههای موجود در بازار، طبیعیتر باشد، اینجا از عینکهای عظیمالجثه خبری نیست.

