نبرد مروگرهای اینترنت از سال ۲۰۰۴ شروع شد، در آن سال موزیلا با فایرفاکسش سلطهی کامل اینترنت اکسپلورر بر بازار مرورگرها را به چالش کشید و با موفقیت، فقط در عرض چند سال چند صد میلیون کاربر پیدا کرد. گوگل هم در سال ۲۰۰۸ با مرورگر سبک وزنش کروم آمد و تا سال ۲۰۱۲ توانست خودش را به فایرفاکس برساند. اما این نبرد ممکن است در سال ۲۰۱۴ به پایان خودش رسیده باشد.
در دهه اخیر خیلی چیزها تغییر کردهاست، تعداد دستگاههای قابل حمل از تعداد کامپیوترهای شخصی سنتی پیشی گرفتهاند و نسخههای موبایلی سایتها و اپلیکیشنها اهمیت بسیار بیشتری نسبت به نسخه وب و مرورگرهای دسکتاپ پیدا کردهاند. سافاری موبایل اپل و گوگل کروم هماکنون بازیکنان کلیدی بازارهستند، موزیلا همچنان در حال گذار است و مایکروسافت هم همچنان مشغول پس دادن مجازات اشتباهاتش در رابطه با اینترنت اکسپلورر است. در سال ۲۰۱۴ به نظر میرسد تمام این مرورگرها به موقعیت تثبیتشدهای رسیده باشند، با ما همراه باشید تا مروری بر عملکرد آنها در سال ۲۰۱۴ داشته باشیم:
گوگل کروم: در راه فتح جهان
به نظر میآید گوگل بدش نمیآید درست همانند سالهای پیشِ اینترنت اکسپلورر، غلبهای بی چون و چرا بر بازار داشته باشد، البته با این تفاوت که مرورگرش عملکرد بسیار بهتری نسبت به اینترنت اکسپلورر داشته و به اندازه آن ضعف امنیتی ندارد.
گوگل درست حرکاتی مانند مایکروسافت را در سالهای پایانی دهه نود میلادی دارد، این شرکت با استفاده از سرویسهای رایگانش (به خصوص موتور جستجو، جیمیل و یوتوب) مشغول وادار کردن کاربران به استفاده از گوگل کروم است و همواره قابلیتهایی به سرویسهایش اضافه میکند که فقط روی کروم کار میکنند، درست همانند کارهایی که مایکروسافت در آن سالها انجام میداد البته بدون مشکلات امنیتی آن.
به نظر میرسد استراتژی گوگل در حال جواب دادن باشد، در حالی که سهم باقی مرورگرها از بازار ثابت ماند و در برخی موارد کاهش یافته، سهم گوگل همچنان رو به افزایش است. بنا بر گفتهی Net Aplications، کروم در انتهای سال ۲۰۱۴ روی ۲۰ درصد از کامپیوترهای شخصی، لپتاپها و مکها استفاده شده که این رقم در ابتدای سال ۱۶.۴ درصد بوده است. StatCounter که میزان استفاده را اندازهگیری میکند، میگوید گوگل کروم در بیش از پنجاه درصد فعالیتهای تحت وب استفاده میشود که از سهم اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس روی هم بیشتر است.
اینترنت اکسپلورر: همچنان بدون احترام
مایکروسافت دیگر نیازی ندارد تا همانند سال ۲۰۰۶ به خاطر مرورگر اینترنتیاش از کاربران عذرخواهی کند، در آن سال دین هاچاموویچ رییس بخش اینترنت اکسپلورر با گفتن عبارت " خراب کردیم" اقرار کرد که اینترنت اکسپلورر مرورگر به درد نخوری است. مایکروسافت درباره نقشههایش پیرامون اینترنت اکسپلورر در ویندوز ۱۰ تا به حال سکوت کرده است. اینترنت اکسپلورر روی نسخههای منتشر شده از ویندوز فقط نقش خالی نبودن عریضه را دارد اما شایعات زیادی از تغییرات بزرگی برای آن در سال پیش رو خبر میدهند.
بزرگترین مشکل مایکروسافت هماکنون اطمینان از پشتیبانی نسخههای قدیمی مرورگرش است که این نسخهها هم اصولاً با استانداردهای مدرن اینترنت غریبهاند. مایکروسافت امسال اعلام کرد که پشتیبانی تمام نسخههای اینترنت اکسپلورر به غیر از آخرین نسخه را قطع خواهد کرد، این تغییر ممکن است اینترنت اکسپلورر را به رقابت برگرداند اما متاسفانه تا ژانویه ۲۰۱۶ اجرا نخواهد شد. این به این معنی است که توسعهدهندگان وب و طراحان سایتها همچنان یک سال دیگر مجبورند به نفرتشان از مرورگر مایکروسافت ادامه دهند.
موزیلا: آیندهای نامطمئن
سه سال گذشته به لطف قرارداد موتور جستجوی پیشفرض بین موزیلا و گوگل، حسابی به کام موزیلا شد و سودی ۳۰۰ میلیون دلاری از این قرارداد عایدش گشت. این قرارداد مدتی قبل به اتمام رسید و در نهایت موزیلا قراردادی مشابه و پنجساله (البته فقط برای کاربران امریکاییش) با یاهو بست تا از موتور جستجوی این شرکت به عنوان موتور جستجوی پیشفرض خود استفاده کند. نگاهی به دخل و خرج این شرکت، سوالهای جدی ای دربارهی آیندهنگری ان به وجود میآورد، به خصوص حالا که موزیلا میخواهد با سیستمعامل FireFox OS خود به بازار موبایلهای ارزان قیمت هم وارد شود.
امسال برای موزیلا سال خیلی جالبی نبود، در ماه مارس جاناتان نایتینگیل رییس این موسسه طرح گرانقیمت و قدیمی توسعه رابطکاربری لمسی برای رابطکاربری مترو در ویندوز ۸ را لغو کرد و درست در همان ماه بیثباتیهایی را در مدیریتش تجربه کرد. مدتی بعد از این اتفاقات، موزیلا در صفحه خانگی مرورگر کاربرانش درخواست کمک مالی نشان داد که برای یک موسسه غیرانتفاعی خیلی چیز بدی نیست اما زمانبندی آن گویای کافی نبودن سود معامله موزیلا و یاهو برای به پیش راندن رویاهای بزرگ این موسسه است به خصوص حالا که پروژه توسعه اپپلیکیشن iOS خود را هم دوباره شروع کرده است.
سافاری: مرورگر خانگی اپل

در ابتدا اپل سافاری را برای از بین بردن وابستگی به اینترنت اکسپلورر روی مک معرفی کرد. بعد از آن با اوج گرفتن گجتهای هوشمند قابل حمل، نسخه موبایل سافاری اهمیت بسیار بیشتری نسبت به نسخه دسکتاپ آن پیدا کرد. آیفونها و آیپدهای اپل تا به حال فروش بسیار بیشتری نسبته به مکبوکها و آیمکهای این شرکت داشتهاند و در حال حاضر، رشد فروش دستگاههای قابل حمل همچنان بیشتر از فروش دستگاههای مبتنی بر مک اپل است.
سافاری انتخاب اول اکثر صاحبان آیدیوایسها است، مرورگرهای دیگری چون گوگل کروم هم در اپاستور پیدا میشوند، اما این مرورگرها مجبورند از موتورهای رندرینگ و جاوا اسکریپت سافاری استفاده کنند که به معنای تسلط کامل اپل بر تجربهی مرور وب با آنها است. در دنیایی که روز به رو نسبت به حفظ حریم شخصی خود محتاط تر میشود، اپل تنظیمات پیشفرض مرورگر موبایلیاش را طوری قرار داده که تمام کوکیهای سایتها را بلاک میکند (که به معنای از بین رفتن وسیلهی اصلی نظارت بر رفتار کاربران است) و این نکته هم کمی به محبوبیت آن کمک کرده است.
اپرا، همچنان در تلاش
اپرا بسیاری از استانداردهای امروزی مرورگرهایاینترنتی مانند tab یا زبانه را به وجود آورد ولی در این سالها هیچگاه وضعیت خیلی خوبی نداشته است. اپرا هم مانند بسیاری از رقبا از موتور Webkit استفاده میکند اما هنوز هم به خوبی این رقبا به خصوص گوگل کروم نیست. در سالهای اخیر بسیاری از سایتها برای نمایش در کروم و سافاری و یکی دو مرورگر دیگر بهینه میشوند و همین موضوع باعث میشود تا با وجود این که نسخههای جدید این مرورگر امکانات خوبی دارند، نتواند تجربه کاربری در حد باقی رقبا ارایه دهد.
منبع:+
برای اتصال به اینترنت از چه مرورگری استفاده میکنید؟
- Google Chrome ( تعداد نظرها 26, 43% )
- FIrefox ( تعداد نظرها 13, 22% )
- Safari ( تعداد نظرها 10, 17% )
- Opera ( تعداد نظرها 6, 10% )
- Internet Explorer ( تعداد نظرها 3, 5% )
- سایر ( تعداد نظرها 2, 3% )
تعداد شرکت کنندگان: 60 نفر



barbod
- ویرایش
Safari
حسین | تعداد نظرها: 1
- ویرایش
عشق گوگل کروم
پویا
- ویرایش
فقط فایرفاکس
میثم | تعداد نظرها: 5
- ویرایش
سلام،ی نفر که سطحش ۱۱۸ است اومده تو لیگ برنز ۱ همش بهم حمله میکنه چیکار کنم؟ نام کاربری MGHOOO
ممنون میشم زود جواب بدین
ناشناس
- ویرایش
به عنوان یه طراح و برنامه نویس وب با دوازده سال سابقه کار اینو میگم:
مرورگری بهتر و استاندارد تر از اینترنت اکسپلورر وجود نداره
و همه ی این حرفایی که میشنوید و بررسی ها بی پایه و بی مایه هست و هدف مطرح شدن و درآوردن سود بیشتر شرکت ها هست
امید | تعداد نظرها: 1
- ویرایش
من از مرورگر اپرا استفاده می کنم چون مرورگر خیلی خوبیه وافزونه وامکانات خوبی داره.
معين | تعداد نظرها: 5
- ویرایش
وزژن اخر سافاری دسکتاپ روی مکینتاش یوزمایت حرف نداره و کاری کرده که یوزرهای اپل واقعا نیازی به استفاده از مرورگرهای دیگه نداشته باشن
ميثم | تعداد نظرها: 12
- ویرایش
کروم واقعن یه دونست