گوگل به تازگی آمار استفاده از نسخههای مختلف سیستم عاملش را به بیرون منتشر کرده و معلومه اوضاع برای آبنبات چوبی اصلاً خوب نیست، در حقیقت این نسخه هیچ جایی در این آمار نداره چرا که حداقل درصدی که این آمار نشان میدهد ۰.۱ درصد است و با این حال میشه فهمید که درصد کاربرانی که در حال حاضر از این نسخه استفاده میکنند کمتر از یک دهم درصد است.
از همان ابتدا هم انگار گوگل امید زیادی به فروش گوشی غول آسای خود (نکسوس ۶) نداشته چرا که انگار اینقدر کم از آن تولید کرده که هرروز شاهده موجود نبودن این گوشی در انبار فروشگاه میشود. شاید هم اگر بیشتر میساخت به این اندازه خواهان پیدا نمیکرد. سال گذشته در همین زمان ها بود که کیت کت نزدیک به ۱.۱ درصد سهم از مصرف کاربران اندرویدی داشت که گوگل این درصد را مدیون نکسوس ۵ و سایر گجت هایی که به این نسخه به روزرسانی شده بودند بود.
برای مقایسه میتوان اپل را مثال زد که چند هفته پس از ارائهی نسخه iOS 8 حدود ۵۰ درصد کاربرانش از این به روز رسانی بهره مند شده بودند. البته این میزان برای سیستم عاملی چون iOS آمار خوبی نیست و شاید مشکلات و باگ هایی که گزارش شده بودند دلیل اصلیه امتناع کاربران از انجام این به روز رسانی در آن ابتدا بود. آب نبات چوبی تا ارائه شدن به روز رسانی نام هایی بزرگ چون سامسونگ، اچ تی سی، سونی ، ال جی، موتورولا و سایر شرکت ها به گوشی های خود، رنگ آمار خوبی را برای خود نخواهد دید. در این میان هم تولید کنندگان گوشی های اندرویدی تلاش میکنند که گوشی های پرچمداری جدیدی معرفی کنند تا این بروز رسانی را روی آن ها قرار داده و نظر مشتریان را بیشتر به خرید محصول جدید جلب کنند. البته این تاخیر دلایل دیگری هم دارد، بسیاری از این شرکت ها زمان زیادی را صرف ساخت و منطبق کردن نسخهی جدید اندروید با برنامه ها و پوستههای مخصوص به خود میکنند.
از آنجایی که گوگل اندروید را متن باز طراحی کرده است، باعث شد که با سرعت زیادی پیشرفت کند اما این همهی ماجرا نیست چرا که شرکت های استفاده کننده از این سیستم عامل، به دلخواه خود آن را برای محصولاتشان به روزرسانی میکنند که این موضوع اکثراً به ضرر کاربران میشود. این تعداد زیاد سازندگان گوشی های اندرویدی مشکلات زیادی را برای گوگل فراهم آورده، به عنوان مثال اپل تنها برای گوشی های خود به روز رسانی ارائه میکند و یا مایکروسافت به این اندازه با مشکلاتی که گوگل دارد روبه رو نیست. برای همین است که اپل به راحتی برای گوشی های سه سال پیش خود به روزرسانی ارائه میکند اما گوگل برای به روزرسانی گوشی های پرچمدارش هم دچار مشکل میشود. مایکروسافت زمان زیادی را صرف کار برروی نسخهی جدید سیستم عامل خود میکند و در ابتدا نسخهی پیش نمایشی ارائه کرده که تغریباً کامل است، سپس پس از اتمام کار و هماهنگی با گوشی سازهای خود و کسب اطمینان از اینکه آمادهی ارائهی محصولات جدید خود هستند، شروع به انتشار این سیستم عامل جدید میکند. این کار هم به نفع مایکروسافت و هم به نفع گوشی سازها و هم به نفع خریداران این گوشی هاست چرا که همگی هم زمان این به روزرسانی را دریافت میکنند.
در این میان گوگل روش خودش را دارد، این شرکت در ابتدا نسخهی جدید را بر روی گوشی های خودش تست میکند و پس از موفقیت آمیز بودن، این نسخه را برای تمامی گجت های نکسوسی خود ارائه میکند و باقی شرکت ها را دست خالی به خانه شان میفرستد. نسخههای پیش نمایشی هم دردی از این شرکت ها دوا نمیکند، تا جایی که تیم سایاناجن ماد اعلام کرده که تا ارائه نشدن نسخهی نهایی اندروید آب نبات چوبی، رامی با این نسخه منتشر نخواهد کرد. شاید موضوعی که بیشتر از همه اندروید را آزار میدهد همین تغییرات و دگرگون سازی هایی است که گوشی سازها علاقه دارند روی گوشی خود پیاده کنند و اندروید متفاوتی را ارائه کنند اما با این حال گوگل باز هم با آن ها همراهی کرده و در روان سازی پوسته های نهایی به آن ها کمک میکند.
شاید گوگل بتواند با طراحی موتوری واحد که مخصوص دستکاری و طراحی پوسته است این مشکلات را حل کند و اگر هم چنین چیزی نساخته شاید به دلیل این بوده که گوشی سازها به این موتور علاقه ای نشان نداده اند. اگر سازندگان گوشی بیشتر به ساخت برنامه های خود روی آورده و زمان خود را صرف قراردادن امکاناتشان در قالب نسخهی اندروید نکنند، می شود بسیاری از این وفقه ها کمتر شود. به هر حال اندروید با موانع بسیاری در به روزرسانی روبه روست و این مشکلات کم کم بیشتر میشود و تجربهی کاربران از استفاده از این گوشیها را تحت تاثیر قرار میدهد، اگر گوگل و گوشی سازهایش هماهنگی بیشتری داشته باشند قطعاً بیشتر این موانع رفع خواهند شد.


علی | تعداد نظرها: 5
- ویرایش
لطفا جواب بدید . آندروید پنج کی برای تب۴ میاد..ممنون
آرش محمد اصفهانی | تعداد نظرها: 363
- ویرایش
دوست عزیز قرار بود این به روزرسانی برای سری Tab 4 تا آخر ماه مارس منتشر بشه، فعلاً تاریخ دقیقی از زمان انتشارش معلوم نیست.