کاوشگر روزتا که در حال گردش به دور ستارهی دنبالهدار ۶۷P است، تصویر زیبایی از فوران نور از سطح این ستاره ثبت کرده است. ستارهی دنبالهدار ۶۷P در اوایل ماه جاری به کمترین فاصلهی خود با خورشید رسید و به همین دلیل در حال حاضر فعالیت در سطح آن بسیار افزایش یافته است. بر اساس اطلاعاتی که پیش از این از عبور این ستارهی دنبالهدار از داخل منظومهی شمسی به دست آمده پیشبینی میشود افزایش فعالیت آن تا چند هفته بعد از برخورد نزدیک با خورشید ادامه یابد و انتظار میرود شاهد تعداد بیشتری از اینگونه فورانها و فعالیتها باشیم.
اخترشناسان بسیار به کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنس و ساختار موادی که از این ستارهی دنبالهدار فوران کرده علاقهمند هستند چرا که میتواند اطلاعات بسیاری را در مورد ساختار داخلی و زمینشناختی آن در اختیارشان قرار دهد. روزتا حدود یک سال دیگر همراه ۶۷P و در مدار ۶.۵ سالهی آن به دور خورشید باقی خواهد ماند.
روزتا در سال گذشته برای نخستین بار موفق شد در مدار یک ستارهی دنبالهدار قرار بگیرد و فرودگر فیله را نیز بر سطح آن فرود آورد. فیله نخستین ساختهی دست بشر است که موفق شده بر یک ستارهی دنبالهدار در حال حرکت در اعماق فضا فرود آید. گرچه این فرودگر در نقطهای غیرمنتظره، تاریک و به دور از نور فرود آمد اما محققین معتقدند ممکن است طی ماههای آینده موفق شود اطلاعاتی را از طریق روزتا به زمین مخابره کند.

