هرزمان یک جریان تازه و پرسروصدایی که انتهای نام آن کلمهی "گیت" حضورداشته و به یک نقص یا ایراد در محصولات اپلی و ترجیحاً آیفون اشاره میکند، خود این غول کوپرتینویی وارد میدان شده و در مورد مسائل مطرحشده اظهارنظر کرده و عموماً خیال کاربرهای خود را از بابت همهچیز راحت میکند. حتماً ماجرای آنتناگیت در آیفون ۴ و یا بندگیت در زمان آیفون ۶ را به یاد دارید و حالا همین هفتههای اخیر چیزی به نام چیپ گیت همهی علاقهمندان به آیفون 6 اس و ۶ اس پلاس را نگران کرده است. البته معمولاً چنین مواردی یا چندان مهم نبودهاند و یا اینکه بهمانند مشکل آنتن دهی آیفون ۴ حل و فراموش شدهاند.
احتمالاً الآن اپل مشغول بررسی بیشتر چیپ گیت است و بااینکه این اختلاف عملکرد باتری را امری عادی در میان میلیونها آیفون ۶ اس خود میداند ولی قطعاً اولین قدمی که برای رخ ندادن یک چیپ گیت دیگر خواهد برداشت این است که یکی از شرکای سازندهی پردازندههای خود را برای تولید آیفون ۷ کنار خواهد گذاشت.
طبق گزارش تازهای که توسط یک وبسایت چینی مطرحشده گفته میشود که اپل دید مثبتتری نسبت به تراشههای A9 ساختهشده توسط TSMC دارد و این موضوع میتواند به قیمت کنار گذاشتن سامسونگ در تأمین تراشههای A10 آیفون ۷ تمام شود.
سال گذشته ابتدا باخبر شدیم که سامسونگ امتیاز ساخت تراشه A9 آیفونهای امسال را از آن خودکرده اما کمی بعد دوباره نام TSMC مطرح شد و اینکه اپل به دلیل قیمت پایینتر سامسونگ به سمت او رفته بود و دستآخر هم دیدیم که هردو تراشه ساز بهصورت مشترک تراشههای آیفونهای امسال را ساختند.
برخلاف نتایجی که از آزمایشهای نسبتاً علمی و شاید غیرعلمی برخی از افراد به دست آمد، روی کاغذ این تراشه سامسونگ بود که میبایست برتر از رقیب خود عمل میکرد. فناوری ۱۴ نانومتری در مقابل ۱۶ نانومتری و همچنین جمعوجور تر بودن، باعث نشدند که پردازنده سامسونگ کممصرفتر و خنکتر از تراشه TSMC باشد. در ادامه این گزارش نوشتهشده که عملکرد ضعیف تراشههای A9 در آیفون ۶ اس کاری کرده اپل سال بعد بهصورت اختصاصی با TSMC کار خواهد کرد.
با مطرحشدن این شایعه در این زمان که حدوداً یک سال تا عرضه آیفون ۷ زمان و لااقل ۶ ماه دیگر تا شروع تولید انبوه آیفون بعدی فرصت است نمیتوان بهطورقطع TSMC را پیروز این رقابت دانست و اینکه سامسونگ بدون تلاشی این شکست را پذیرا باشد.
این واقعیت هم وجود دارد که اپل همیشه اولازهمه خیال خود را راحت میکند که مثلاً برای فروش بالای آیفونهای سال بعد خود لااقل ازلحاظ تعداد تراشههای لازم برای پردازشگر این محصول کم و کسری نداشته باشد. از طرفی این تردید وجود دارد که آیا TSMC میتواند تمام تراشههای A10 آیفون ۷ را با فناوری ۱۰ نانومتری مدنظر اپل بسازد یا خیر! البته سال ۲۰۱۴ این تراشه ساز تایوانی توانست تمام تراشههای A8 آیفون ۶ را بهتنهایی تولید و تأمین کند.

