تصور کنید که شرایطی فراهمشده تا در مصاحبه استخدامی یکی از غولهای فناوری جهان نظیر اپل و گوگل شرکت کنید. تصور شما از نحوه مصاحبه برای جذب نیرو در این شرکتها چیست؟
بر اساس گزارش تازهای که میزان دشواری، تجربههای موردنیاز و مدتزمان یک مصاحبه استخدامی را در چندین شرکت بزرگ فناوری جهان بررسی کرده است، مشخصشده که شرکت گوگل دشوارترین آزمون را برای افراد مراجعه کنند فراهم میکند. اپل در شدت دشواری کمی آسانتر گرفته ولی همچنان رتبه چهارم دشوارترین مصاحبهکننده را از آن خود کرده است. ولی نکته جالب این گزارش، کمتر بودن دید منفی افراد مراجعهکننده برای استخدام به شرکت گوگل در مقایسه با اپل است.
این دادهها که توسط کمپانی GetVoIP جمعآوریشدهاند، از اطلاعات و تجارب مطرحشده در وبسایت GlassDoor که موقعیتهای شغلی و تجارب افراد را در اختیار همه قرار میدهد بهدستآمدهاند. در کنار اطلاعاتی که تعداد ۱۶۰۳ نفر از مراجعهکنندگان به اپل و گوگل در مورد نحوه مصاحبه خود نوشتهاند، کاربران دیگری هم دیده میشود که تجارب مصاحبه استخدامی خود در شرکتهای فناوری دیگری چون آی بی ام ، مایکروسافت ، فیسبوک ، آمازون و نتفلیکس اطلاعاتی را به اشتراک گذاشتهاند. تصویر زیر نوع دید این افراد بعد از انجام مصاحبه و همچنین شدت دشواری را به شکل برداری نشان میدهد.
از عدد یک تا پنج، و با در نظر گرفتن عدد پنج بهعنوان دشوارترین سطح، مصاحبه در شرکت گوگل با کسب عدد ۳.۴، بهعنوان دشوارترین و اپل هم با چند پله اختلاف و کسب عدد ۳.۲، کمپانی چهارم در لیست دشوارترینها برای استخدام شدن هستند.
۵۶ درصد از شرکتکنندگان در مصاحبه استخدامی شرکت گوگل، دید مثبتی از این فرآیند داشته و ۱۵ درصد هم از یک تجربه ناخوشایند صحبت کردهاند. از طرف دیگر، ۵۵ درصد از افرادی که قصد استخدام در اپل را داشته اند، دید مثبت ولی آمار بالای ۲۶ درصد از آنها، تجربه منفیای را به یاد میآورند. مشخص نیست که منظور این افراد از دید یا تجربه بد، به غیر از استخدام نشدن چه موضوع دیگری بوده. ولی این احتمال وجود دارد که دلیل اصلی این نارضایتی، طولانی بودن مدت فرآیند استخدام است.
Data VoIP در بررسیهای خود متوجه شده که اپل و گوگل، داوطلبان خود را بیشتر از بقیه شرکتهای بزرگ در انتظار نگه میدارند. نحوه بررسی و استخدام در هر دو شرکت به این شکل است که ابتدا روزمههای فرستادهشده را بررسی کرده و سپس سه مصاحبه را با افراد متقاضی انجام میدهند. دو مصاحبه بهصورت تلفنی و یک مصاحبه بهصورت حضوری، در انتها هم تصمیم گرفته میشود که چه کسانی استخدام شوند. این فرآیند در گوگل و اپل حدود ۴ هفته به طول میانجامد. نکته جالب دیگر در این بررسی، شرکت نتفلیکس است که کوتاهترین فرآیند پروسه را ازلحاظ زمانی دارد. متقاضیان استخدام در نتفلیکس، طی دو هفته مشخص میشود که استخدام میشوند یا خیر.
البته اطلاعات این نظرسنجی عموماً مربوط به افرادی است که بهعنوان مهندس نرمافزار در اینگونه شرکتها اقدام به استخدام شدن کردهاند. احتمالاً فرآیند استخدام برای موقعیتهای شغلی دیگر متفاوت خواهد بود. وبسایت GlassDoor ابراز کرده که فرآیند استخدام در اکثر شرکتها و در تمام نقاط جهان، از ۵ سال پیش تاکنون، لااقل ۴ روز طولانیتر شده است.

